Βραβείο τυποποίησης ξύλινης γλώσσας


Αν υπήρχε βραβείο τυποποίησης ξύλινης γλώσσας, ασφαλώς το έπαιρναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόση η τυποποίηση, που ο πολίτης πλέον γνωρίζει σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης πώς θα αντιδράσουν.

Σε κάθε εξαγγελία – όχι πώληση – ιδιωτικοποίησης η στερεότυπη απάντηση είναι «ξεπούλημα», κάθε ενέργεια μεταρρύθμισης χαρακτηρίζεται «εφαρμογή εντολής της Μέρκελ», κάθε εφαρμογή του νόμου για την προστασία του συνόλου των πολιτών από τις αυθαιρεσίες των συντεχνιών, «επιστροφή στη χούντα». Ξύλινο σύνθημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση για να ξαναφέρει το λαό στην εξουσία, μια ανακομιδή λειψάνων του ΠΑΣΟΚ. Είναι τόση η τυποποίηση που γίνεται πλέον χωρίς σκέψη. Αποτέλεσμα οι αντιφάσεις στα όσα τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ή γράφουν.

Ένα προχθεσινό ρεπορτάζ στο ιδεολογικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έχει τίτλο: «Δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση». Άλλο ένα τυποποιημένο σύνθημα, που πλήρως αντιφάσκει με το κείμενο, που ακολουθεί. Η δημοσκόπηση φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21,5%, που σημαίνει σημαντική μείωση του ποσοστού του, σε σχέση με αυτό που έλαβε στις πρόσφατες ευρωεκλογές – συντριβή θα το χαρακτήριζαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν συνέβαινε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας το ποσοστό είναι πολύ πλέον κοντά σ’ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, 19,8%, δηλαδή 0,7% λιγότερο  και στο όριο του στατιστικού  σφάλματος. Αυτό παρά τα δυσάρεστα μέτρα που έχουν ληφθεί, παρά την δημαγωγική εκστρατεία περί δημοψηφίσματος και «ξεπουλήματος» για τη «μικρή ΔΕΗ», παρά την μόνιμη προπαγανδιστική εκστρατεία καταστροφολογίας.

Άλλο ρεπορτάζ ανεβάζει σε 123 «τους βουλευτές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», που, πάντα κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συσπειρώθηκαν γύρω από αυτό για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα «τη μικρή ΔΕΗ». Όμως ο αριθμός αυτός δεν βγαίνει με την απλή αριθμητική, εκτός εάν στους εν λόγω «δημοκρατικούς βουλευτές» συμπεριλαμβάνονται και αυτοί της Χρυσής Αυγής. Θεωρητικά και με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους το άθροισμα κάνει 118 και όχι 123.

Τρίτο ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί στην οργάνωσή του όχι ΚΟΒ, αλλά «κοινωνικές δομές», συναγωνιζόμενος σε κοινωνικό πρόσωπο την Εκκλησία και… την «Χρυσή Αυγή». Το τυποποιημένο σύνθημα είναι «Κάθε γειτονιά και δομή αλληλεγγύης». Η αντίφαση είναι πως στην προπαγάνδα για την «αλληλεγγύη στους αδύναμους» περιλαμβάνονται …τα βόρεια προάστια και πλούσιοι που δεν μπορούν να συντηρήσουν την έπαυλή τους… Εξωφρενικό; Κι όμως η «Ανάσα» του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ότι διέσωσε έναν κάτοικο της Κηφισιάς από πλειστηριασμό πληρώνοντας την οφειλή του, ύψους 2.790 Ευρώ, για την έπαυλή του… Προς σύγκριση σημειώνεται ότι μόνο ένας κληρικός, ένας, ο πατήρ Γερβάσιος Ραυτόπουλος, επί πολλά χρόνια προσφέρει αθόρυβα την αλληλεγγύη του και έχει αποφυλακίσει, ή έχει γλυτώσει από τη φυλακή χιλιάδες ανθρώπων που χρωστούν και έχει προσφέρει προς τον σκοπό αυτό εκατομμύρια Ευρώ από το υστέρημα των πολιτών που εκτιμούν το έργο του.-

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Τα σχόλια έχουν κλείσει.