Ελικόπτερο για τη διχόνοια και την Άτη*


Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε πρόσφατη δήλωσή της, άφησε να εννοηθεί πως ο Αλ. Τσίπρας θα φύγει με ελικόπτερο από του Μαξίμου…Λόγια πικρόχολα για τον ευεργέτη της. Αντί ευγνωμοσύνης δείχνει μίσος συντροφικό, μίσος όπως του Ατρέα προς τον Θυέστη. Η Ελλάδα σήμερα δεν χρειάζεται το ελικόπτερο για τον κ. Τσίπρα. Χρειάζεται το ελικόπτερο για την Άτη και τη διχόνοια.

Είναι γνωστό πως η Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι σε ασφυκτικό αδιέξοδο. Εμβολιασμένη πολιτικά με την ανεύθυνη αντιπολίτευση και τη δημαγωγία είναι αδύνατο να διαχειριστεί την εξουσία και να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπέγραψε. Η σημερινή τραγική διακυβέρνηση της χώρας έχει επιπτώσεις στους περισσότερους Έλληνες πολίτες. Εδώ αρχίζει η ευθύνη της με ευρωπαϊκή κατεύθυνση Αντιπολίτευσης.

Δύο είναι οι πολιτικές που η συγκεκριμένη Αντιπολίτευση μπορεί να ακολουθήσει. Η πρώτη είναι να αντιμετωπίσει την Κυβέρνηση όπως εκείνη αντιμετώπισε την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Μία σου και μία μου. Τώρα να πληρώσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις συκοφαντίες τους και να απομυθοποιηθούν… Παράλληλα με την αρνητική στάση της προς τις κυβερνητικές ενέργειες να είναι ευνοϊκή προς κάθε διαμαρτυρόμενη και απεργούσα συντεχνία. Έτσι βεβαίως θα  χωθούμε βαθύτερα στο έλος της κρίσης…

Επιχείρημα για την αρνητική αυτή στάση της Αντιπολίτευσης είναι ότι σε αντίθετη περίπτωση μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, τα δύο αυτά Κόμματα, θα μονοπωλήσουν την έκδηλη οργή των πολιτών σε βάρος της Κυβέρνησης. Η λογική αυτή έχει βάση, εφόσον γίνει αποδεκτό ότι ο λαός είναι τόσο διαβρωμένος στη συνείδησή του και η πολιτική ηγεσία τόσο ανυπόληπτη σ’ αυτόν, που και αν ομόφωνα και υπεύθυνα του εξηγήσει την κατάσταση και τα μέτρα, που υποχρεώνεται να πάρει, αυτός δεν πρόκειται να πεισθεί και θα προστρέξει σε ακραίες καταστάσεις.

Η δεύτερη πολιτική σύμπασας της με ευρωπαϊκό προσανατολισμό Αντιπολίτευσης είναι να τολμήσει να συνεννοηθεί με την Κυβέρνηση. Να θεωρήσει ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος και να της καταθέσει κοινή ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση. Έτσι θα πραγματοποιήσει ένα πατριωτικό βήμα  και θα θέσει την Κυβέρνηση προ των τεράστιων ιστορικών ευθυνών της.

Σκοπός όλων των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι η σωτηρία της Πατρίδας και η οριστική διαφυγή από τον φαύλο κύκλο της ικανοποίησης ισχυρών συντεχνιών. Ευθύνη τους είναι να πεισθεί ο λαός ότι για τα μέτρα υπάρχει ανάγκη και δημιουργείται ελπίδα και υποχρέωσή τους να προωθήσουν την ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων. «Η Έρις, η Διχόνοια, ο Φθόνος, η Απάτη είναι τέκνα της Νυκτός, και αν θέλουν οι άνθρωποι να ευδαιμονήσουν, από την κοινωνία των αυτές να εξορίσουν» γράφει δημοτικό ποίημα. Η απάτη και η διχόνοια ήσαν πάντα ασθένειες ενδημικές στους Έλληνες. Σήμερα είναι θανατηφόρες.-

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

*Θυγατέρα του Διός, προσωποποίηση της εξ απάτης προερχόμενης βλάβης

Τα σχόλια έχουν κλείσει.