Η Αριστερά και ο αφελληνισμός της Παιδείας


Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κακοποιούν τα ονόματα των μηνών και να μιλούν για Ιούλη αντί Ιούλιο κ.λπ., αναλογίσθηκα πόσο κακό έχει προκαλέσει στη γλώσσα μας και στην παιδεία μας η εμμονή της Αριστεράς στην ψευδεπίγραφη πρόοδο.

Η παράταξη που μονίμως προβάλλει τον πατριωτισμό της έχει κάνει τα πάντα για να αφελληνίσει τη γλώσσα μας και την παιδεία μας και για αναποκόψει τους νέους μας από  την εθνική μας συνέχεια.

Γύρω στο 1930 πολλοί διανοητές της Αριστεράς αρθρογράφησαν μαχητικά υπέρ του αφελληνισμού της γλώσσας μας και υπέρ της εισαγωγής του λατινικού αλφαβήτου. Ο Δημήτρης Γληνός, ο μετέπειτα συντάκτης του φυλλαδίου «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», έγραφε το 1928 τα εξής: «Θεωρούμε για καλύτερη τη λύση να πάρουμε το λατινικό αλφάβητο. Γιατί πρώτα μάς εισάγει μορφικά στην οικογένεια των εβρωπαϊκών (sic) λαών, έπειτα λύνει μεμιας ολόκληρο το ορθογραφικό πρόβλημα. Δεν θα μπορεί και θέλοντας κανείς να ανορθογραφήσει» !

Το 1930 ο αριστερός διανοούμενος Φώτος Γιοφύλλης συμπλήρωνε: «Πιστεύουμε πως η νέα μας γραφή με το Λατινικό αλφάβητο είναι πάντα απόλυτη ανάγκη. Νάναι απλή και εύκολη στο ανώτατο μπορετό σημείο, Να μην έχει καμμιά σχέση με την ιστορική ορθογραφία … Θάχουμε λοιπόν αφάνταστη οικονομία στην τυπογραφία, στο γράψιμο στη γραφομηχανή. Οικονομία από καιρό και από λεφτά» !

Με αποκλειστικό κριτήριο το οικονομικό πρότειναν ελαφρά τη καρδία την αποκοπή της γλώσσας μας από την ιστορική της συνέχεια χιλιάδων ετών. Και μπορεί να μην φτάσαμε- ευτυχώς- στο Λατινικό αλφάβητο, αλλά η αριστερή νοοτροπία οδήγησε στην επιβολή του μονοτονικού από το ΠΑΣΟΚ το 1982 χωρίς καμμία μελέτη της Ακαδημίας και των παιδαγωγών, και  με την μεταμεσονύκτιο ψήφο 30   βουλευτών. Το επιχείρημα πάλι ήταν η οικονομία χρόνου και η δήθεν βοήθεια προς τους μαθητές να ορθογραφούν χωρίς να χάνουν χρόνο. Τελικά φτάσαμε στο σημείο τα παιδιά μας να είναι περισσότερο ανορθόγραφα από ποτέ άλλοτε και να μην μπορούν να διαβάσουν τους  κλασσικούς Νεοέλληνες συγγραφείς, οι οποίοι  χρησιμοποιούσαν την ιστορική ορθογραφία και το λεγόμενο πολυτονικό σύστημα.

Στην Ιστορία είδαμε τη Συριζαϊκή Αριστερά  να συντάσσεται προ ολίγων ετών με το μέρος της Μ. Ρεπούση, η οποία όχι μόνον έβλεπε έναν απλό συνωστισμό αντί για σφαγή στη Σμύρνη, αλλά εξωράϊζε την καταπίεση και τα εγκλήματα των Οθωμανών και των Νεοτούρκων. Η … αντικαπιταλιστική αριστερά συνέπλευσε με το καπιταλιστικό ίδρυμα Σόρος, το οποίο χρηματοδοτεί την τετράτομη διαστρέβλωση της Βαλκανικής Ιστορίας.

Κι ας μην ξεχνούμε την αφίσα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ προ δέκα περίπου ετών, όπου η λέξη Αριστερά ήταν γραμμένη με λατινικά στοιχεία χάριν… προοδευτισμού: ARISTERA!

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

Τα σχόλια έχουν κλείσει.