Κουρεύουν Σύριζα την εθνική μας ταυτότητα


Η τοποθέτηση στην κεφαλή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων του Νίκου Φίλη, που αρνείται ότι στο Πόντο και τη Μικρά Ασία υπέστη Γενοκτονία ο Ελληνισμός, και η βιασύνη της Αν. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου να επιτεθεί, πριν αναλάβει καθήκοντα, στο μάθημα των Θρησκευτικών, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η δεύτερη φορά Αριστερά έχει στόχο την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας.

Θα το έκαναν από το πρώτο επτάμηνο της διακυβερνήσεως του Σύριζα, αλλά δεν ήθελαν να ανοίξουν πολλά μέτωπα λόγω της διαπραγματεύσεως με τους δανειστές. Τώρα που επανεξελέγησαν θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ήδη είχαμε και στους προηγούμενους μήνες τις προειδοποιητικές βολές.

Ο Πρωθυπουργός ανήμερα της 25ης Μαρτίου τόνισε στην επετειακή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι η Ελληνική Επανάσταση είναι γνήσιο τέκνο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Ξέχασε σκοπίμως να αναφέρει ότι η Γαλλική Επανάσταση είχε αντιχριστιανικές και αντιεκκλησιαστικές τάσεις και πράξεις, ενώ οι πρόγονοί μας του 1821 αγωνίστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία.

Στο ίδιο πλαίσιο ο τότε Υπουργός Παιδείας και νυν Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο όχι μόνο της Γαλλικής Επαναστάσεως, αλλά και της Αμερικανικής. Μόνο που στην Αμερικανική Επανάσταση του 1776 κατασκευάσθηκε έθνος από μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ το 1821  επιβεβαίωσε πανηγυρικά την ύπαρξη ελληνικού έθνους και τη διαχρονική συνέχειά του από την αρχαιότητα μέχρι τους νέους χρόνους.

Η  τέως Υπουργός Μεταναστεύσεως Τασία Χριστοδουλοπούλου προώθησε νομοσχέδιο, το οποίο δυστυχώς ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, με το οποίο αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά αλλοδαπών μόνο με την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού. Έτσι καταπατήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την ιθαγένεια, η οποία υπογραμμίζει ότι το Σύνταγμά μας προστατεύει την ελληνική εθνική ταυτότητα και ζητεί από τον αλλοδαπό να αποδείξει τους ισχυρούς δεσμούς του με το Έθνος μας.

Η ιδεολογία του Σύριζα αρνείται τον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Δεν δέχεται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Θεωρεί τα έθνη κατασκευάσματα του Διαφωτισμού του 18ου αιώνος. Πιστεύει στην πολυπολιτισμική και  πολυθρησκειακή σύνθεση της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για επιθέσεις κατά του Ορθοδόξου περιεχομένου των Θρησκευτικών και για νέες διαστρεβλώσεις της Ιστορίας στο πνεύμα της Ρεπούση και του «συνωστισμού».

Η επίθεση του Σύριζα κατά της ιστορίας και του πολιτισμού μας θα εκδηλωθεί και στα εθνικά θέματα. Μετά την αμερικανική στήριξη προς τον κ. Τσίπρα κατά τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού (Καθημερινή 27.9.2015) η κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις για υποχωρήσεις στο Μακεδονικό και όχι μόνον. Φοβούμαι ότι η αμφισβήτηση του Σύριζα προς την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας θα οδηγήσει σε οδυνηρά ολισθήματα.

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμονας

Τα σχόλια έχουν κλείσει.