Λόγια ΣΥΡΙΖΑ έργα ΑΚΕΛ


Οι σύγχρονοι πολίτες «δεν είναι θεατές των λόγων και ακροατές των έργων», κατά τον ειρωνικό σχολιασμό του Θουκυδίδη για τους συνδημότες του Αθηναίους. Γι’ αυτό και όταν ακούνε λόγια του Προέδρου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς σκέπτονται τα έργα του αδελφού του Κυπριακού Κόμματος ΑΚΕΛ.

Αφού πήρε την εξουσία με χιλίων ειδών υποσχέσεις, κυβέρνησε την Κυπριακή Δημοκρατία επί πέντε χρόνια και την οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στην αγκαλιά της τρόϊκας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να αυξήσει την εκλογική του δύναμη, στοχεύοντας στο θυμικό των πολιτών, μιλώντας στο άλογο συναίσθημά τους, υποδαυλίζοντας προκαταλήψεις και επιχειρώντας να διεγείρουν τα πάθη τους. Υποστηρίζει κάθε αίτημα οποιασδήποτε συντεχνίας, χωρίς ποτέ να εξετάζει το κόστος της υλοποίησης του και την επιβάρυνση  των  φορολογουμένων πολιτών.

Πρόσφατο παράδειγμα το θέμα των ροδάκινων και των συναφών αγροτικών προϊόντων, μετά το εμπάργκο από τη Ρωσία. Η πρώτη αντίδρασή του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε, σε πιο χαμηλούς τόνους, ΠΑΣΟΚ προ εξουσίας, τότε που συνθηματολογούσε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και το «Έξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις του θανάτου». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κάνει την επανάσταση της, να διαφωνήσει με τους εταίρους της και να ακολουθήσει δική της γραμμή, για να γλυτώσει η Ελλάδα το εμπάργκο. Όταν άδοξα έσβησε το πυροτέχνημα, ακολούθησε άλλη τακτική. Εκπρόσωπός του μίλησε στους ροδακινοπαραγωγούς και τους είπε απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα αιτήματά τους. Παράλληλα, πρόβαλε στα ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ τα εν λόγω αιτήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα υποστηρίζει, χωρίς  όμως να παίρνει θέση για το «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει γενικόλογες αρχές, χωρίς να τις υποστηρίζει με συγκεκριμένες ενέργειες. Πρόσφαταm ανακοίνωσε ότι στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το «κυβερνητικό του πρόγραμμα». Ο κ. Γ. Δραγασάκης  στην εισήγησή του  στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος παραδέχθηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα υπό διαμόρφωση Κόμμα» και σημείωσε τις «άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει στα παρακάτω ζητήματα: 1. Ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. 2.Ανάκαμψη της οικονομίας και καταπολέμηση της ανεργίας. 3. Πάταξη διαπλοκής και διαφθοράς ως πρώτο βήμα για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους». Λόγια, λόγια… Χωρίς ουσία, χωρίς τίποτε το θετικό, χωρίς τίποτε το συγκεκριμένο.

Το ΑΚΕΛ έτσι λόγια έλεγε για να ανέβει στην εξουσία. Όταν την πήρε οδήγησε την Κύπρο στα πρόθυρα της πτώχευσης και στην τρόϊκα. Τώρα, στην αντιπολίτευση, και μετά την πικρή εμπειρία των Κυπρίων από τη διακυβέρνησή του,  το ΑΚΕΛ, χωρίς αιδώ, συνεχίζει τα λόγια…  Τα άρθρα του Γενικού Γραμματέα του, κ. Άντρου Κυπριανού, σε εφημερίδες της Αθήνας και της Λευκωσίας, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ επιδιώκει να πείσει τους Κυπρίους ότι δεν έχει καταλάβει τι συνέβη στη Μεγαλόνησο. Κάτι δηλαδή όπως συμβαίνει με τον Γ.Α. Παπανδρέου στην Ελλάδα.-

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Τα σχόλια έχουν κλείσει.