Τέλος δεν έχει η παρακμή


Ο μηχανισμός  προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ  επιχειρεί να βοηθήσει την Κυβέρνηση ξεγλυστρίσει από τη δυσχερέστατη θέση που βρίσκεται.

Πιστεύει ότι το άνοιγμα της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις τραγικές συνέπειες που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό η πολιτική του κ. Τσίπρα και, κυρίως, οι «αυταπάτες» του. Όμως η αλήθεια είναι πως τέλος δεν έχει η παρακμή.

Λίγα παραδείγματα. Μετά από καιρό συνεχίζονται οι επιδρομές κουκουλοφόρων από τον χώρο του Πολυτεχνείου και οι πυρπολήσεις σε βάρος αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, των οποίων  οδηγοί  και επιβάτες είναι φυσικά ανήμποροι να αντιδράσουν. Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, συνέβη νέος εμπρησμός λεωφορείου με, σχεδόν πάντοτε, «άγνωστους» δράστες…

24ωρη αστυνόμευση στις περί το ΕΜΠ οδούς προφανώς δεν είναι δυνατή. Οι πομπώδεις δηλώσεις για επιστροφή αστυφυλάκων στις υπηρεσίες τους προφανώς δεν αφορούν τη φύλαξη των γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμων και κυρίως τις οδούς Πατησίων και Στουρνάρη. Αποτέλεσμα; Η διοίκηση τρόλεϊ και λεωφορείων να προσανατολίζεται να αλλάξει τη διαδρομή και αυτά να μην περνούν από τους συγκεκριμένους δρόμους, ώστε να γλυτώσουν άλλους εμπρησμούς!… Εκεί βρισκόμαστε. Το κράτος να είναι αδύναμο να επιβάλει την τάξη σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και να υποχωρεί μπρος στην ασυδοσία των κουκουλοφόρων.

Προ ολίγων ημερών δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στα Εξάρχεια ένας άνθρωπος. Η δολοφονία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Είναι φαίνεται κάτι που για τα Εξάρχεια παραβλέπεται. Έχει γίνει δεκτό ότι η περιοχή είναι άντρο «αντιεξουσιαστών» (Σημ. Στον όρο προσθέστε τα προφανή που τον συνοδεύουν) και δεν αστυνομεύεται… Παλαιότερα στην ίδια κεντρική συνοικία των Αθηνών αντιεξουσιαστές προέβησαν σε βίαιες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων. Προφανώς παραβίασαν χωρίς άδεια την επικράτειά τους.

Προ ολίγων ημερών επίσης εκλάπη από τον επί της κεντρικότατης οδού Ακαδημίας προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων η προτομή του σημαντικού λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη. Ήταν η 11η προτομή, που εκλάπη και πολύ περισσότερες είναι οι ζημίες, που έχουν υποστεί αγάλματα και προτομές σε κεντρικά σημεία της πόλεως από βανδάλους. Ο Δήμος Αθηναίων διαπιστώνει ότι η Αστυνομία αδυνατεί να προστατεύσει κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως είναι η οδός Ακαδημίας, και αποφάσισε να αποξηλώσει γλυπτά από «επισφαλή» σημεία του κέντρου της πόλης των Αθηνών και να τα αντικαταστήσει από αντίγραφα! Πέραν της κλοπής των γλυπτών ο Δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης βλέπει αδυναμία αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας στους τομείς του εμπορίου ναρκωτικών, της διακίνησης παράνομων προϊόντων και των κυκλωμάτων επαιτείας.

Αν τα σημεία αναφοράς πολιτισμού και κύρους στην πρωτεύουσα της χώρας – Πνευματικό Κέντρο, Νομική Σχολή, Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη και Πολυτεχνείο – είναι απροστάτευτα στους ασύδοτους βανδάλους και κοντραμπαντιέρηδες δεν είναι εύλογο, που υποστηρίζουμε ότι τέλος δεν έχει η παρακμή μας;…

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Τα σχόλια έχουν κλείσει.