Τσίπρας και Αντιτσίπρας


Η ημερομηνία εκλογής του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας προσδιορίστηκε και ο προεκλογικός αγώνας των τεσσάρων υποψήφιων άρχισε. Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουν τεθεί είναι αν όσοι θα ψηφίσουν για την ηγεσία του Κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναζητήσουν τον «Αντιτσίπρα».

Αν δηλαδή θα προτιμήσουν το πρόσωπο το οποίο θα νομίσουν ότι έχει περισσότερα στοιχεία από εκείνα που διαθέτει ο σημερινός πρωθυπουργός, ώστε να στρέψει τους Έλληνες ψηφοφόρους προς τη Νέα Δημοκρατία και αυτή να επιστρέψει στην εξουσία.

Να εξηγηθεί πρώτα ότι τα «προσόντα» που έκαμαν τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό δεν ήσαν  ουσιαστικά. Ποια ήσαν; Ότι είναι νέος στην ηλικία, ευχάριστος στην όψη, απλός στους τρόπους, με ομιλία κατ’ απομίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και με τονισμό του στοιχείου ότι είναι άφθαρτος. Η λογική είναι πως ο λαός γνώρισε τους παλιούς πολιτικούς, θεωρεί ότι αυτοί τον οδήγησαν στην κρίση και τώρα είναι ο καιρός να δοκιμαστεί ο νέος.

Αγνόησε ο λαός την πραγματικότητα, ότι ο  νέος κ. Τσίπρας κουβαλάει μια πολύ παλιά και αποτυχημένη ιδεολογία, της επιχειρηματοφοβικής Αριστεράς, του κρατικισμού και της υιοθεσίας των πιο παράλογων αιτημάτων του αριστερού συνδικαλισμού, προς ζημία του κοινωνικού συνόλου. Αγνόησε επίσης ο λαός ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία, κατά κύριο λόγο, οφείλεται η κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται έναν «Αντιτσίπρα». Χρειάζεται κάποιον ηγέτη, ο οποίος θα μπορούσε να περάσει τις εξετάσεις και να προσληφθεί σε ένα διεθνή οργανισμό πολιτικού μάνατζμεντ και γεωστρατηγικής. Σημειώνεται ότι θα απορριπτόταν αν:

Απαντούσε ότι η μεγίστη απόσταση που απέχει σημείο από σημείο επί περιφερείας κύκλου είναι 360 μοίρες.

Υποστήριζε ότι θαλάσσια σύνορα δεν υπάρχουν.

Χαμογελούσε από αμηχανία σε μια ερώτηση στα αγγλικά, που δεν την είχε καταλάβει.

Δεν μπορούσε να δώσει λύση σε πρόβλημα, που θα περιλάμβανε τη θεωρία των παιγνίων και την γεωστρατηγική του στρατηγού Σουν Τζου.

Δεν είχε ευχέρεια στα θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικών ισορροπιών  στις περιοχές της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής.

Δεν απαντούσε άριστα σε θέματα παγκόσμιας και ελληνικής διπλωματικής ιστορίας.

Αν τέλος φαινόταν από τις απαντήσεις του ότι αγνοούσε τα ήθη, τα έθιμα και τα πιστεύω του ελληνικού λαού.

Στην Ελλάδα αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία που διέθετε ο κ. Τσίπρας ήσαν αρκετά για να καταστεί πρωθυπουργός της Ελλάδος. Όμως η περίοδος Τσίπρα περνά, επώδυνα για τους Έλληνες αλλά περνά, τελειώνει. Από τώρα και μετά τα προσωπικά στοιχεία που διαθέτει ο κ. Τσίπρας δεν είναι πλέον ούτε ικανή, ούτε αναγκαία συνθήκη για να καταστεί ο ηγέτης της ΝΔ πρωθυπουργός. Χρειάζονται ουσιαστικά προσόντα, για το καλό της ΝΔ και της χώρας.-

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

Τα σχόλια έχουν κλείσει.