«Έτσουξε» τους Βρετανούς η Αμάλ Κλούνεϊ


Σύσσωμα τα βρετανικά ΜΜΕ απαξίωσαν την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ στην Αθήνα για τον ανασχεδιασμό της ελληνικής διεκδίκησης των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Μάλιστα, κάποια από αυτά προσέβαλαν με βάναυσο τρόπο τόσο την Ελλάδα όσο και την κ. Κλούνεϊ, αποδεικνύοντας ότι ήταν σωστή επικοινωνιακά η οργάνωση και προβολή της επίσκεψης αυτής.

Κορυφαίο το σημερινό καυστικό άρθρο του βρετανικού κεντροαριστερού περιοδικού Spectator με τον προκλητικό τίτλο «Κυρία Κλούνεϊ αν η Ελλάδα πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ. που χρωστάει τότε θα της δώσουμε τα Μάρμαρα».

«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να δημιουργεί τετριμμένες ιστορίες με ήρωα μια δικηγόρο η οποία έχει απέναντί την Αγγλία ως κακοποιό. Αυτό το χολιγουντιανό έπος τα έχει όλα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η κ. Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύτηκε έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους άνδρες του κόσμου, τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Αμέσως μετά, η διάσημη δικηγόρος ταξίδεψε στην Αθήνα για να δώσει νομικές συμβουλές για το πώς η Ελλάδα θα πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. Δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων. Και εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος. Τι θα κάνουν στα αλήθεια οι Ελληνες πολιτικοί αν τα πάρουν πίσω; Θα το χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών» λέει το Spectator.

Και προσθέτει: «Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα € 240 δισεκατομμύρια από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο».

Αναγκαία διευκρίνιση: η Βρετανία δεν μετέχει στις 17 χώρες που δάνεισαν τα 240 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Μνημονίου! Δεν έχει δώσει ούτε 1 ευρώ και όμως προκαλεί τόσο χυδαία…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.