«Αντισημίτη νταή» αποκαλεί τον Ερντογάν το Ισραήλ


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημίτη νταή», ενώ επέκρινε την Ευρώπη και τη χαρακτήρισε «δειλή», διότι δεν τον αντιμετωπίζει άμεσα. Ο Λίμπερμαν, ηγέτης του κόμματος Εβραϊκή Εστία, μίλησε σε ισραηλινούς διπλωμάτες που υπηρετούν σε ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

«Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή, όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του, μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930» δήλωσε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στους διωγμούς των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία.

Ο Λίμπερμαν, αναφερόμενος στις επιθέσεις στη Γαλλία όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 Γάλλοι Εβραίοι σε εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού, πρόσθεσε: «Διεθνώς και στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε την ελευθερία της έκφρασης, τον εξτρεμισμό και την ισλαμοφοβία. Αλλά οι διαστάσεις των επιθέσεων που αφορούσαν τους Εβραίους και τον αντισημιτισμό σπανίως αναφέρθηκαν και αυτό είναι πολύ βαρύ».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.