«Αν δοθεί η ευκαιρία στον Τσίπρα για εκλογές, δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες»


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολίασε στη Βουλή την εκλογολογία του ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα: «Όποιος μιλάει για εκλογές αυτή τη στιγμή, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα».

Σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για τη διαπραγμάτευση του χρέους ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα αρχίσει μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, με την Ελλάδα να παίρνει πάλι πιστοποίηση της βιωσιμότητας του χρέους της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε παρατήρηση του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι σε αυτή την περίπτωση η εξασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας είναι πιο πιθανή και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πάει με άλλον αέρα σε εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ποιος είπε για εκλογές; Ξεχάστε τις εκλογές. Και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ»!

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στον αρχικό σχεδιασμό του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, απέρριψε τις προτάσεις για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το Νοέμβριο και εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην χώρα με διαφορά φάσης, ενώ εκτίμησε ότι στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση θα πάρει το πράσινο φως για να προβεί σε λογικές ροδοπαροχές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.