«Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε!»


Είναι τέτοια η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από την κυβέρνηση Μέρκελ, που οι Υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών Βαρουφάκης και Σόϊμπλε στη σημερινή συνάντησή τους δεν συμφώνησαν καν ότι διαφωνούν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας Υπουργός!

«Συζητήσαμε διεξοδικά και για αρκετή ώρα -όχι πάντα με συμφωνία- αλλά στο επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη. Υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά οι προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης βαίνουν εναντίον άλλων» τόνισε ο κ. Σόϊμπλε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους της και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι τέλος Μαϊου… Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε… Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με το 60-70% του υφιστάμενου προγράμματος και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

Η θέση Βαρουφάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το 60-70% του Μνημονίου προκάλεσε αμηχανία στους ψηφοφόρους του, τις διατάξεις του οποίου όλες καταψήφισε!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.