«Ζούμε στο σημείο μηδέν!»


«Η χώρα είναι στο σημείο μηδέν. Το προσφυγικό βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η οικονομία είναι ένα έρημο τοπίο. Η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση είναι «κλινικά νεκρή». Η κοινωνία εξαπατημένη από τον κ. Τσίπρα βράζει. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται. Ο κ. Τσίπρας είναι το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα, συκοφαντεί και ψεύδεται. Το πρωί ζητά συναίνεση και το βράδυ συκοφαντεί. Είναι Δόκτωρ Τζέκιλ και Μιστερ Χάιντ».

Αυτά τόνισε ήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτιθέμενος ευθέως κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίλυση του μεταναστευτικού, όπως η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς, τα διαβήματα σε Αυστρία και Τουρκία, η ενημέρωση των 28 ξένων πρέσβεων των κρατών-μελών της ΕΕ, η παρέμβασή του στο ΕΛΚ, η σύσταση ειδικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων, αλλά και η πρωτοβουλία για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Εμείς θα πάμε (σ.σ.  στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών) με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η συνάντηση θα γίνει πριν τη Σύνοδο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί. Δεν μπορεί μόνος του, χωρίς να ακούσει τους αρχηγούς και να ακούσει προτάσεις, να διαπραγματευτεί. Καμία διαβεβαίωση και καμία εγγύηση που προέρχεται από τον κ. Τσίπρα δεν έχει για εμάς αξία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.