«Η αγορά φοβάται ότι μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντέστρεφε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί»


Καταστροφική για την Ελλάδα θεωρούν μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η Wall Street Journal (WSJ) και το Citigroup. Τόσο η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, όσο και ο διεθνής τραπεζικός και επενδυτικός κολοσσός αποτιμούν τις ζημιές, που θα προκαλούσε στην πατρίδα μας μια κυβέρνηση Τσίπρα.

«Η αγορά φοβάται ότι μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντέστρεφε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό» τώρα που «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται περισσότερο σταθερή από κάθε άλλη φορά από την αρχή της κρίσης» τονίζει η WSJ.

«Η ελληνική οικονομία πιθανόν να έχει σημειώσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο τρίτο τρίμηνο μετά από 24 τρίμηνα ύφεσης, η ανεργία άρχισε να μειώνεται, οι τράπεζες φαίνονται να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί αξιόπιστα και ένας νέος πτωχευτικός νόμος αναμένεται να τις διευκολύνει να αντιμετωπίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αργά, αλλά με ασφάλεια, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ξεμπλοκάρουν τα εμπόδια στην εκ νέου εξισορρόπηση της οικονομίας» προσθέτει η εφημερίδα.

Από την πλευρά του το Citigroup τονίζει ότι «μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να οξύνει την ένταση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, απειλώντας την εύθραυστη επενδυτική εμπιστοσύνη». «Οι πρόωρες εκλογές παραμένουν ένα υψηλού κινδύνου ενδεχόμενο» καταλήγει.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.