«Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φίλο και εταίρο της Κίνας στην ΕΕ»


Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) Κίνας Du Qinglin είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις συναντήσεις κορυφής με Κινέζους αξιωματούχους.

«Η επίσκεψή σας είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης, του υψηλού επιπέδου των διμερών σχέσεων που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές επισκέψεις και τρεις επαφές. Είχα την ευκαιρία να δω τον Πρόεδρο της Κίνας, τον Πρωθυπουργό της Κίνας και ξανά στο περιθώριο της Συσκέψεως στο Μιλάνο να ξαναδώ τον κ. Li, όπου πραγματικά, μέσα από αυτές τις φιλικές επαφές, εμβαθύνουμε τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Από την πλευρά του, ο κ. Du Qinglin εξέφρασε την χαρά του και μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμούς του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang προς τους Έλληνες, ενώ συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Λίγο αργότερα ο Κινέζος Αντιπρόεδρος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον οποίο τόνισε: «Η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φίλο και εταίρο της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπως στην οικονομία, στις υποδομές, στις θαλάσσιες δραστηριότητες, στον πολιτισμό, στον τουρισμό κλπ».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.