«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για την Αργεντινή»


«Η χώρα σας θα ήταν ένα καλό παράδειγμα για να μην γίνει η Αργεντινή αυτό που έγινε… Χάρη σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη τη θαυμάζει» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο νέος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι σχέσεις μας πολύ ειλικρινείς Δεν δίστασε να με προτείνει για τη θέση αυτή. Είμαι ο μόνος πολιτικός άνδρας τόσο δημοφιλής στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε και για τις σκληρές μάχες που έδωσε για την Ελλάδα ως Πρόεδρος του Eurogroup. «Να πείσω τους πρωθυπουργούς και υπουργούς της για να πάρουν μια νέα κατεύθυνση, και η δεύτερη στους υπόλοιπους εταίρους της, ότι αξίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης τους. Αγωνίστηκα σαν λιοντάρι γι’ αυτό, ήταν μια πολύ μεγάλη η μάχη» είπε ο κ. Γιούνκερ, που υπενθύμισε τη γνωστή φράση του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ότι «ο Πλάτωνας δεν αξίζει να παίζει στη β’ εθνική».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, συγκρίνοντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Αργεντινή. «Αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει… Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό αρχικά. Ευτυχώς που δεν ακούσαμε ορισμένους που έλεγαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Φοβάμαι, ότι ορισμένοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στην Αργεντινή…» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Την ώρα που κάποιοι εισηγούνταν άτακτη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που κάποιοι έλεγαν ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ήταν φετίχ, η Ελλάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, και αφήνει την κρίση πίσω της» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, που επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, δεν πρέπει να επαναληφθεί η κρίση να μη τεθούν σε κίνδυνο όσα πετύχαμε, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα, αλλά να τα αφήσουμε πίσω μας για πάντα.»

Τα σχόλια έχουν κλείσει.