«Η Ελλάδα οδεύει κατευθείαν προς την έξοδο»


Στην πρώτη σελίδ της διεθνούς επικαιρότητας βρίσκεται αρνητικά η Ελλάδα, με τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία και τον ξένο Τύπο να σχολιάζουν ποικιλοτρόποως την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πληρώσει χθες το ΔΝΤ, ενώ προχθές έλεγε το αντίθετο (!), καθώς και τον περίεργο τρόπο διαπραγμάτευσεις με τους δανειστές.

«Η Ελλάδα οδεύει κατευθείαν προς την έξοδο» γράφει ο «Guardian», ενώ οι «Financial Times» γράφουν: «Η Ελλάδα δείχνει περιφρόνηση, καθυστερώντας τη δόση των 300 εκατ. ευρώ». «Η Αθήνα δεν θα πληρώσει την Παρασκευή», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως η Ελλάδα γίνεται η 2η χώρα στην παγκόσμια ιστορία, μετά τη Ζάμπια το 1978, που δεν εξοφλεί έγκαιρα το ΔΝΤ, και ζητά να γίνει τελική πληρωμή ενοποιημένων δόσεων στις 30 Ιουνίου.

H Aθήνα αποφάσισε να καθυστερήσει τις δόσεις της στο ΔΝΤ, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde». «Πρόκειται για έναν ελιγμό που εξέπληξε τους εταίρους μάλλον δυσάρεστα», προσθέτει η εφημερίδα.

Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει σε σημερινό άρθρο του ότι ένα ψηφιακό νόμισμα καλυπτόμενο από περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα μετρητού της Ελλάδας. «Η αποτυχία των δύο πλευρών να φτάσουν σε συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη, γεγονός που θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τη νομισματική ένωση», διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.