«Καροτσάκι» πάνε οι Γερμανοί τον Βαρουφάκη… Τελικά, το σήκωσε…


Σε απίστευτο εξευτελισμό του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και της Ελλάδας έμμεσα, εξελίχθηκε το σήριαλ με τη γνωστή άσεμνη χειρονομία του άστατου Υπουργού Οικονομικών, καθώς σήμερα η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF ανακοίνωσε ότι ο …εθνικός μας ήρωας τελικά σήκωσε προσβλητικά το δάκτυλό του προς τους Γερμανούς!

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή από την τηλεοπτική εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, στην οποία είχε κεντρικό φιλοξενούμενο τον Γιάννη Βαρουφάκη και στον οποίο παρουσίασε βίντεο από ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013, όπου φαίνεται ο Έλληνας Υπουργός να κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς, ένα βίντεο που είχε παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιαν Μπέμερμαν στην σατιρική του εκπομπή στο ZDF.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι έχει κάνει μια τέτοια χειρονομία και υποστήριξε ότι το βίντεο ήταν προϊόν μοντάζ. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Σρέκο Χόρβατ, διοργανωτής του συνεδρίου του Ζάγκρεμπ, στήριξε τον Γιάννη Βαρουφάκη, τονίζοντας: «Όχι, αυτό πρέπει να το πούμε μία για πάντα. Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών».

Προχθές, όμως, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook παραδέχθηκε τη γνησιότητα του βίντεο…

Χθες το βράδυ ο Γιαν Μπέμερμαν έκανε μια νέα, πιο συνταρακτική, αποκάλυψη: με ένα εννιάλεπτο βίντεο εξήγησε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν είχε κάνει την χειρονομία, αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του αλλοίωσαν και μόνταραν τη χειρονομία, γιατί σκοπός του ήταν να «παγιδεύσει» τα γερμανικά μέσα, που έχουν την νοοτροπία να ασχολούνται με μια χειρονομία που έκανε πριν από δύο χρόνια ένας υπουργός και να χάνουν την ουσία. Στο βίντεο ο Μπέμερμαν έδειξε πώς «πείραξε» την πραγματική εικόνα του Βαρουφάκη και πώς έβαλε έναν σωσία του να κάνει την χειρονομία, μοντάροντας κατόπιν τις δύο εικόνες, ώστε να φαίνεται ότι την κάνει ο Υπουργός.

Έτσι, σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης παρενέβη εκ νέου στο θέμα μέσω Twitter και ζήτησε από τον Γκίντερ Γιάουχ του ARD να του ζητήσει συγγνώμη για την προβολή του μονταρισμένου βίντεο. Μάλιστα, στη διαμάχη παρενέβησαν ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ, με τον βρετανικό Guardian να επιτίθεται δριμύτατα στα γερμανικά μέσα επειδή προέβησαν σε τέτοια «προβοκάτσια».

Ώσπου αργά σήμερα το μεσημέρι ήρθε η επίσημη απάντηση του ZDF. Ο Μπέμερμαν με νέο βίντεο αποκαλύπτει εκ νέου ότι η χθεσινή «αποκάλυψή» του ήταν η πλαστή και όχι το βίντεο με το δάχτυλο, το οποίο αποδεικνύει ότι πράγματι ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε τη γνωστή άσεμνη χειρονομία…

Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε διάψευση της διάψευσής του…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.