«Λαβράκια» 103 εκατ. ευρώ από το ΣΔΟΕ σε δύο μήνες


Φοροδιαφυγή πάνω από 103 εκατ. ευρώ κατέγραψε το ΣΔΟΕ στο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, εντοπίζοντας γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, εργολάβους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με περιουσία δυσανάλογη των εισοδημάτων τους.

Ενδεικτικά, εντοπίστηκαν ένας γιατρός χειρουργός στο Κολωνάκι ο οποίος από το 2001 έως το 2012 δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες άνω των 6 εκατ. ευρώ, τρεις δικηγόροι Αθηνών που από το 2005 μέχρι το 2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, ζευγάρι καλλιτεχνών με ανακριβή δήλωση για την αγορά κατοικίας στη Βούλα για την οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν 4 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν για την αγορά της, συνταξιούχος με περιουσία μεγαλύτερη κατά 1,6 εκατ. ευρώ από τα εισοδήματά του, δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επειδή αμέλησαν να δηλώσουν έσοδα 1 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα, δημόσιος υπάλληλος που αύξησε κατά 667 χιλ. ευρώ την περιουσία του χωρίς να μπορεί να τη δικαιολογήσει, ένας εργολάβος στον Πύργο επειδή απέφυγε να πληρώσει φόρους ύψους 400.000 ευρώ κ.α.

Παράλληλα, εντοπίστηκε πλήθος επιχειρήσεων για έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και μείωση φορολογητέων κερδών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.