«Λυπάται που οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάται που οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στις απαξιωτικές δηλώσεις βουλευτών της Κουμουνδούρου για τα επιτυχημένα στρες τεστ των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η πρώτη μέρα της αμήχανης σιωπής από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε τη θέση της στη μιζέρια και οι διάφορες συνιστώσες άρχισαν να περιφέρουν τις απόψεις τους σε κανάλια, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες. Άλλος μιλά για «αστερίσκους» και «γκρίζες ζώνες», άλλος για «φαρσοκωμωδία», άλλος για «μαϊμού κρατικοποίηση» και όλοι μαζί επαναλαμβάνουν τις αστειότητες περί… ίδρυσης νέων τραπεζών και «δημόσιου κοινωνικού ελέγχου»» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Από χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη της Αριστερής Πλατφόρμας αμφισβήτησαν την επιτυχία των ελληνικών τραπεζών. Μάλίστα, ο κ. Λαφαζάνης, σε άρθρο του στο iskra.gr με τον τίτλο «Stress test σκοπιμότητας και εξωραϊσμού του ευρωπαϊκού τραπεζικού κεφαλαίου», χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά stress tests των τραπεζών «ως φαρσοκωμωδία με πολιτικά κριτήρια και αποτελέσματα που απέχουν από την πραγματική κατάσταση των τραπεζών».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.