«Μπαρούφα» Βαρουφάκη στην κρίσιμη στιγμή! Έστειλε λάθος κείμενο!


Τα πρακτορεία Bloomberg και ΜΝΙ και η εφημερίδα Bild μετέδωσαν ότι χθες ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έστειλε στο Eurogroup λάθος κείμενο με τις ελληνικές θέσεις, αντί του σωστού που περιλαμβάνει προϋποθέσεις παρόμοιες με αυτές που είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά με την Ευρωζώνη!

Αποτέλεσμα αυτής της αποστολής λανθασμένου κειμένου ήταν η αρνητική απάντηση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόϊμπλε. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει  σε Γερούν Ντάισελμπλουμ και Άνγκελα Μέρκελ, για να απολογηθεί χαρακτηρίζοντας την επιστολή ως «διοικητικό λάθος»!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει την Τετάρτη άλλο κείμενο, «ένα κείμενο που θα εξασφάλιζε την υποστήριξη των εταίρων», σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, ο Γιάννης Βαρουφάκης, από αμέλεια ή πρόθεση, έστειλε στις Βρυξέλλες μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία, αντίθετα με όσα είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν απαλειφθεί οι διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.