«Οι επτά χρυσές λυχνίες της Ιωνίας θα ανάψουν ξανά» 


Η Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» και οι εκδόσεις «Αρχονταρίκι», στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αλλοτινές Πατρίδες 2014», που διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), παρουσιάζουν το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου «ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ».

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ( Ιωάννας Δρυμπέτη και Κερκύρας – πίσω από το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας), την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στις 8.30 μ.μ.

Εκ μέρους της Αδελφότητας Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» θα καλωσορίσει τους φιλαναγνώστες προσκεκλημένους η κυρία Στέλλα Βογιατζή – Χατζηφωτίου.  Η κυρία Λίνα Σόρογκα, δημοσιογράφος και λογοτέχνης, μέλος ΔΣ Κέντρου ΚΕΜΜΕ, θα μιλήσει με θέμα «Το βιβλίο του  Γ. Ν. Παπαθανασόπουλου  ως λογοτέχνημα» και παράλληλα η κυρία Δέσποινα Μουστάκη θα αναγνώσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Βικέτος, Γεν. Γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων, θα αναφερθεί στο θέμα «Τα μαρτύρια και οι διωγμοί των Ελλήνων της Μικράς Ασίας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο συγγραφέας, που θα μιλήσει για το πώς δημιουργήθηκε το βιβλίο, μέσα από τα βιώματά του, τις μαρτυρίες συγγενών και συμπατριωτών του και προσωπική ιστορική έρευνα. Ο Γ.Ν. Παπαθανασόπουλος, από τη μητέρα του, κατάγεται από τη  Μαγνησία της  Μικράς Ασίας.  Ο παππούς του π. Γεώργιος Ψαλτόπουλος, ιερέας, ήταν από το Σιβρισάρι Σμύρνης και η γιαγιά του, Βασιλεία πρεσβυτέρα, όπως και η αείμνηστη μητέρα του, από τη Μαγνησία την «προς Σιπύλω όρει» της Μικράς Ασίας, πόλη στενά συνδεδεμένη με τον μεγάλο Έλληνα αυτοκράτορα της Νικαίας, Άγιο Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.