«Πολεμικό ανακοινωθέν» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Τσίπρα


Σοβαρές εντάσεις και αντεγκλήσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίαζε χθες για περισσότερες από πέντε ώρες, υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Δραγασάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, δηλαδή των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν.

Και άλλά μέλη του κόμματος όμως επιτέθηκαν στον κ. Δραγασάκη, κυρίως οι εκπρόσωπο της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Κριτική άσκησε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος που εστίασε στο ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης η αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης επέμεινε ότι κυβέρνηση οφείλει και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους έως τις 19 Μαΐου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μετά τη συνεδρίαση αναφέρει ότι οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν, ενώ σημειώνεται ότι οι απαιτήσεις των δανειστών «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.