«Πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει»


«Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα που τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, που εκτιμά η κοινωνία, αλλά και σέβεται η διεθνής κοινότητα. Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό, εμπιστοσύνη και ενώνει» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα (φωτογραφία) για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Η χώρα, με την εκλογή του και στις τρεις ψηφοφορίες, είναι έτοιμη να προχωρήσει στη επόμενη μέρα της σταθερότητας και της ανάπτυξης…  Ενώ είχαμε σταθεροποιήσει την οικονομία, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα αστάθειας μέσα στη χώρα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό… Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τη σταθερότητα επισπεύδοντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Πρωυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι «η απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα, όταν θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα και η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει στην μετά μνημόνιο εποχή».

«Ο Σταύρος Δήμας είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί ως δικηγόρος για την νομική εταιρεία της Wall Street «Sullivan & Cromwell» (1969-1970) και για τη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα (1970-1975). Την περίοδο 1975-1977 ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

Έχει εκλεγεί μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου με τη ΝΔ επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004, και διατέλεσε Υπουργός Εμπορίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989-1990), και Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1990-1991). Την περίοδο 1985-1989 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ την πενταετία 1995-2000 ήταν Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Το Μάρτιο του 2004 τοποθετήθηκε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά ως Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, και από τον Νοέμβριο 2004 Επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2009. Ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.