«Σαπίζουν» 4.500 containers στα λιμάνια


Πάνω από 4.500 εμπορευματοκιβώτια (containers) με πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα «σαπίζουν» στα λιμάνια όλης της χώρας, αφού οι ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις αδυνατούν να προβούν σε οποιαδήποτε συναλλαγή λόγω των κλειστών τραπεζών και της ανυπαρξίας ρευστότητας και κίνησης κεφαλαίων στη χώρα, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων με τις κλειστές τράπεζες «πάγωσαν» επιχειρηματικές συναλλαγές σχεδόν 6 δισ. ευρώ από μπλοκαρισμένες επιταγές, συναλλαγματικές και πληρωμές δανείων και άλλων υποχρεώσεων.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν αξιόπιστες, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους και γενικότερα τους πελάτες τους, μέσω του τραπεζικού μας συστήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εναπομείνασες υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, είτε εξαγωγικού προσανατολισμού, είτε εισαγωγικές, κινδυνεύουν με αθέτηση συμφωνιών ή ακόμη και με παύση λειτουργίας τους, γεγονός που εκτός της οικονομικής καταστροφής, θα προκαλέσει και νέα έκρηξη της ανεργίας» τονίζει δραματικά ο κ. Μίχαλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.