«Σκοτεινή επταετία 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»


Μια μοναδική έκθεση με σπάνια ντοκουμέντα από τη δικτατορία με τον τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» εγκαινιάζει μεθαύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία (Λεωφόρος Αμαλίας 14).

Η έκθεση οργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και περιλαμβάνει φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, που αναδεικνύουν πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.

Τα εκθέματα προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο της περιήγησής τους, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική τους έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό που είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουνίου 2015.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές (πλην Πέμπτης) 9:00-16:00, Πέμπτη 9:00-20:00, Σαββατοκύριακα 10:00-15:00, επίσημες αργίες κλειστά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3735109, 210 3692429.

Περισσότερες πληροφορίες στο foundation.parliament.gr

Τα σχόλια έχουν κλείσει.