«Τέλειωσε» τον Σκουρλέτη το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις Σκουριές


Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας σπάει οριστικά το λουκέτο που έβαλε χωρίς ντροπή και ευθύνη τον περασμένο Αύγουστο ο τότε Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής της εταιρείας  «Ελληνικός Χρυσός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, με Πρόεδρο τον Νικόλαο  Σακελλαρίου και εισηγητή τον Σύμβουλο  Επικρατείας  Ηλία  Μάζο,  ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην  Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη, (ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/854/2015) και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των μεταλλείων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά  τον κ. Σκουρλέτη παραβιάστηκε  από την «Ελληνικός Χρυσός» ο όρος που ανέφερε  ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός  των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

Με την απόφαση αυτή που αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο μήνα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές  τις προσφυγές της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Η επιχείρηση επαναλειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ (σε σχηματισμό Ολομέλειας) με την υπ’ αριθμ. 299/2015 απόφασή του είχε αναστείλει προσωρινά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.