«Το κλίμα θα αλλάξει αν…»


«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με εσωκομματικά, δεν θα έχουμε λύσεις. Εμείς την ίδια ώρα ασχολούμαστε με το πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα στη χώρα. Αν κλείσει μέσα στον Αύγουστο η συμφωνία, το κλίμα θα αλλάξει. Δεν μπορεί να έχουμε μόνιμο προεκλογικό κλίμα».

Αυτά τόνισαν σήμερα συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετά τη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο επισκέφθηκε μαζί με τους βουλευτές και πρώην Υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη.

«Είχαμε γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της ΤτΕ, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας. Στα τέλη του 2014 η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν ασφάλεια. Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, που, αν υπήρχε διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, δεν θα είχαν παρουσιαστεί, όπως η ανάπτυξη έγινε ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα, ελλείμματα» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Και κατέληξε: «Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε, αν η κυβέρνηση κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο, και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.