«Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια»


«Όλα τα θέματα, όλα μπορούν να εξεταστούν μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε να εξετάσουμε αν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Είμαστε κοινότητα δικαίου και ευθύνης. Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορούμε να το παίξουμε στα ζάρια» δήλωσε, μιλώντας σήμερα στη γερμανική Βουλή, η Καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ.

«Χθες το βράδυ λάβαμε αίτημα από τον Αλέξη Τσίπρα για νέο πρόγραμμα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση πριν αποφασίσει σχετικά η γερμανική Βουλή. Ένας καλός Ευρωπαίος είναι εκείνος που σέβεται τις συνθήκες και το δίκαιο και βοηθά στην σταθερότητα της Ευρωζώνης», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας καταχειροκροτούμενη από τους βουλευτές.

«Θέλουμε μία ένωση σταθερότητας και ευημερίας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς σεβασμό στους κανόνες. Θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα μ΄ έναν συμβιβασμό, αν τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα. Δεν θα πρέπει να επιδιώκουμε μία συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για την Ελλάδα. Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας. Αναμφίβολα, υπάρχουν ταραγμένες ημέρες πίσω μας, κυρίως όμως για τους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα» κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.