«Τσίπρα, θα γίνουμε ο εφιάλτης σου!»


Την άμεση και σκληρή αντίδραση των 2.000 μεταλλωρύχων στα ορυχεία της «Ελληνικός Χρυσός» της Χαλκιδικής προκάλεσε η σημερινή απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακαλέσει την Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών» για πολεοδομικό και περιβαλλοντικό επανέλεγχο.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με μια μονομερή ενέργεια στέλνει στην ανεργία 2.000 οικογένειες μεροκαματιάρηδων μεταλλωρύχων, προκειμένου να ικανοποιήσει τα τοπικά μικροκομματικά της συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι από δω και πέρα δέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου θα γίνουν ο εφιάλτης μέχρι να δικαιωθούν! Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αμετάκλητα ως νόμιμη τη λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση της έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που έκρυβε το αναξιόπιστο πρόσωπο αυτού του υπουργού.

Επί ένα μήνα στις 4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του μας υποσχέθηκε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο πιο «αριστερός» υπουργός θεωρητικά αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει το λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφαση του.

Δεν πειράζει. Αργά η γρήγορα ο κ. Λαφαζάνης θα καταλάβει το σφάλμα του και θα αντιληφθεί ότι όποιος παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας είναι χαμένος από χέρι.

Από σήμερα σταματάμε να συνομιλούμε μαζί του μέχρι να καταφέρει να μας αποδείξει που την έχει κρυμμένη την αριστεροσύνη και το σεβασμό του απέναντι σε εργαζόμενους.

Από σήμερα δεχόμαστε ως συνομιλητή μας μόνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ.

Καλούμε τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού  έργου γιατί και το θέλει και θα το υπερασπιστεί ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Τα μεταλλεία μας δεν είναι άξιος να τα κλείσει κανείς.

Ο ανένδοτος αγώνας μας μέχρι την οριστική δικαίωση μόλις ξεκίνησε!».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.