«Ωχ Θεέ μου! Αναρωτιέμαι αν ήρθε η ώρα να ετοιμάσω τα πράγματά μου!»


«Αυτοί οι τύποι δεν μπλοφάρουν. Δεν υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να τα καταφέρει μέσα στον Φεβρουάριο. Η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη κάθε μέρα και η αποκορύφωση του δράματος θα είναι οι τράπεζες της χώρας» δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Θόδωρος Πελαγίδης, στέλεχος του περίφημου Brookings Institution, μετά τη σύγκρουση Ντάϊσελμπλουμ-Βαρουφάκη στη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Το βαρύ κλίμα της συνάντησης αποκαλύφθηκε στη ψυχρή συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του Eurogroup και του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, όταν ο πρώτος απέρριψε κάθε σκέψη για ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους, τονίζοντας ότι «μια τέτοια διάσκεψη για αναδιάρθρωση χρέους ήδη υπάρχει και λέγεται Eurogroup, όπως γνωρίζετε…», και τον δεύτερο να αρνείται κάθε συζήτηση με την τρόϊκα, λέγοντας «με μια τέτοια σαθρά δομημένη επιτροπή εμείς δεν πρόκειται να συνεργαστούμε».

Με αυτές τις λέξεις και έναν ψυχρότατο χαιρετισμό ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου και η ανταποκρίτρια του Guardian Ελένα Σμιθ, που ήταν δίπλα στους δύο άνδρες, ανέφερε στο ρεπορτάζ της: «Ο Ολλανδός τον κοίταξε θυμωμένος και έσκυψε προς το μέρος του Βαρουφάκη για να του ψιθυρίσει κάτι στο αυτί. Το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών πίσω μου είπε: «»Ωχ, Θεέ μου». Ένας από εκείνους είπε: «Αναρωτιέμαι αν ήρθε η ώρα να ετοιμάσω τα πράγματά μου”!

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ. «Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!» δήλωσε ανήσυχος ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης επεσήμανε: «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ξέρει που βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.