«Όχι μάθημα με δόσεις…»


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία προγραμματίζουν γονείς μαθητών της Αττική; με βασικό αίτημα την άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών. Από τα 14.700 κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μόνο τα 4.153 έχουν καλυφθεί ως σήμερα, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να εξακολουθούν να κάνουν μάθημα πολύ λίγες ώρες.

Από σήμερα έως και τις 10 του μήνα το Υπουργείο Παιδείας θα προσλάβει κάποιους αναπληρωτές. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Νίκο Φίλη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Στην Παιδεία δεν υπάρχουν μαθητές και περιοχές Α και Β προτεραιότητας. Όλοι οι μαθητές έχουν τα ίδια δικαιώματα από την Γαύδο μέχρι το Ψυχικό. Η καλλιτεχνική παιδεία, ο αθλητισμός, οι ξένες γλώσσες και οι νέες τεχνολογίες δεν πρεπει να γίνει προνόμοιο όσων έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα ιδιωτικά.

Τα σχολεία μας δεν αντέχουν άλλες αστοχίες, τη μια χρονιά χωρίς βιβλία και την άλλη χωρίς δασκάλους. Αναρωτιόμαστε αν αυτή την παιδεία προασπίζεται η Αριστερά;

Την παιδεία με τους άξονες και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ; Οι υπόλοιποι μαθητές τι θα απογίνουν; Μαθητές δεύτερης και τρίτης ταχύτητας;”

Τα σχόλια έχουν κλείσει.