Άγνωστη Πορεία – Νίκος Βενετάκης live


Άγνωστη Πορεία ονομάζεται η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από το νέο ερμηνευτή και λαουτιέρη, Νίκο Βενετάκη. Σε συνεργασία με τους δημιουργούς Αποστόλη Αρμάγο και Μάρκο Κρητικό, κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν δίσκο πλήρη από τη ζεστασιά της ερμηνείας του και την ορμή της ευθύτητας του.

Τα κομμάτια του δίσκου είναι τραγούδια χαράς αλλά και εξομολόγησης και απώλειας, που βρήκαν την υπόσταση τους μέσα απ’ την τρυφερή φωνή του. Έτσι, έγιναν κάλεσμα για μία άδεια αγκαλιά αλλά ταυτόχρονα και κάλεσμα σε χορό και τελικά ένα ερωτικό παιχνίδι.

Στο δίσκο συμμετέχει η Ξένια Ροδοθεάτου σε ένα κομμάτι, ενώ η μουσική είναι του Αποστόλη Αρμάγου και οι στίχοι του Μάρκου Κρητικού.

Την πρώτη παρουσίαση του δίσκου μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Σταυρό του Νότου, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016. Μαζί με το Νίκο Βενετάκη θα συμμετάσχουν φιλικά οι Θοδωρής Κοτονιάς, Καίτη Κουλλιά και η Ξένια Ροδοθεάτου. Μαζί τους θα συμπράξουν αξιόλογοι μουσικοί: ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα – λάφτα – μπουζούκ), ο Ανδρέας Αρβανίτης (κρητική λύρα), η Αντωνία Τσολάκη (μπάσο), ο Αντρέας Νικόλης (κρουστά), η Aγγέλικα Παπανικολάου (ακορντεόν – πιάνο), η Γεωργία Μαρίνη (βιολί), ο Νίκος Γεωργουσάκης (κιθάρα – τραγούδι) και ο Θανάσης Μάκος (κρουστά).

Ποιος είναι ο Νίκος Βενετάκης;

Ο Νίκος Βενετάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από το 2000 ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική μέσα από συλλόγους της Βορείου Ελλάδος, σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα. Το ίδιο διάστημα εργάστηκε σε μουσικές σκηνές της Βορείου Ελλάδος ως λαουτίστας ή ουτίστας. Εργάστηκε και ως ερμηνευτής με το Θανάση Γκαϊφύλλια και τη Χορωδία των Χρωμάτων της Μαρίας Πιπερίδου. Απ’ το 2010 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Αθήνας σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άγνωστη Πορεία» .

Τα σχόλια έχουν κλείσει.