Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών


Μεγάλο μπέρδεμα φαίνεται ότι επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Μέχρι χθες το μεσημέρι από το συντονιστικό που έχει στηθεί μιλούσαν για περίπου 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης έκανε λόγο για 42.000.

«Χοντρικά», είπε ο κύριος Κυρίτσης, βρίσκονται περίπου 10.000 στα νησιά, άλλοι 10.000 στην Αττική και 20.000 στην υπόλοιπη χώρα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ροές από την Τουρκία αυξήθηκαν και πάλι, αφού μόνο χθες έφτασαν στα νησιά περισσότεροι από 2.400 μετανάστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε εκκένωση της Ειδομένης και μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε νέα κέντρα φιλοξενίας.

Το Spiegel αναφέρει πως η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, ότι χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην δυτική Ευρώπη και τονίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζει 15 νέα κέντρα φιλοξενίας για 17.400 ανθρώπους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.