Άδειασαν τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ


Αντιμέτωπος με χρεοκοπία βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ, βιώνοντας μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν έχει πάρει την κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ ταυτόχρονα δεν εισπράττει τίποτα από τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται την οικονομική ασφυξία και την αποδίδει σε γραφειοκρατικά κωλύματα, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Υγείας δεν υπέβαλε έγκαιρα το αίτημα για εκταμίευση της μηνιαίας χρηματοδότησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο ΕΟΠΥΥ θέτει πλέον ως προτεραιότητα την κάλυψη των οικονομικών αιτημάτων των ασφαλισμένων και παλεύει για να εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα για αναλώσιμα και άλλες παροχές που τους χορηγεί.

Η οικονομική ασφυξία του Οργανισμού επηρεάζει άμεσα τους παρόχους υγείας, που περιμένουν την αποπληρωμή τους, ενώ τους οφείλονται ποσά της περιόδου 2008-2011. Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ περιμένουν από τον ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί για τις συνταγές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Τέλος, στις 25 Απριλίου θα γνωρίζει το ΙΚΑ πόσα χρήματα έχει περιθώριο να χορηγήσει στον ΕΟΠΥΥ από τις εισφορές του κλάδου υγείας, ενώ άσχημα είναι τα μηνύματα και από τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς τα ποσά που καταβάλλουν οι οφειλέτες είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών της κυβέρνησης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.