Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης υπό την απειλή αποκλεισμού των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις


Αλλαγές και τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, υποχωρώντας άτακτα υπό τις απειλές των διεθνών ομοσπονδιών για αποκλεισμό συλλόγων και εθνικών ομάδων, εξαιτιας της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του αθλητισμού που προωθείτο.

Προσπαθώντας να περισώσει ό,τι τυχόν απέμεινε από το κύρος του, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο», και πως «μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας».

«Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ’ όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, που μέχρι πρότινος συμπέραινε ότι η μέχρι σήμερα αυτοδιοίκηση του αθλητισμού οδήγησε σε φαινόμενα βίας και διαφθιράς…

Επίσης τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει αύριο με το Γενικό Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.