Ένας μεγάλος Έλληνας επιστήμονας τιμά τον τόπο του


Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Harvard στο Ναύπλιο φιλοξένησε επιστημονική διημερίδα για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Παχυσαρκία και το Σακχαρώδη Διαβήτη. Η διημερίδα διοργανώθηκε από τον Ναυπλιώτη Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Μεταβολισμού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard Χρήστο Μαντζώρο, σε συνεργασία με τo Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι 35 συμμετέχοντες ήταν επιλεγμένοι φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενοι ιατροί από την Ελλάδα, ενώ, πέρα από τον Καθηγητή Μαντζώρο, οι ομιλητές ήταν ερευνητές και καθηγητές από το Harvard, την Ακαδημία Αθηνών και Ιατρικές Σχολές ελληνικών πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα της διημερίδας σχεδιάστηκε έτσι ώστε να παράσχει στους συμμετέχοντες σύγχρονη επισκόπηση των κλινικών γνώσεων του πεδίου, αλλά και εκπαίδευση σε αρχές κλινικής έρευνας που θα τους επιτρέψουν να θέτουν και να απαντούν ερωτήματα με άρτιο μεθοδολογικά τρόπο, προς όφελος της επιστήμης και των ασθενών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή του Καθηγητή Μαντζώρου αποτελεί την πρώτη σχετική δράση στο Ναύπλιο και ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον Διευθυντή του ΚΕΣ Καθηγητή Ιωάννη Πετρόπουλο για τη συνέχιση και επέκταση της σχετικής συνεργασίας στο μέλλον.

Ο κ. Μαντζώρος κατά την παραμονή του στο Ναύπλιο βραβεύτηκε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.