Ένας στους τρεις Έλληνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή


Έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που διεξήχθη πέρσι και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν χθες, έδειξε ότι το 34,4% των Ελλήνων (κυρίως γυναίκες), δηλαδή, περίπου ένας στους τρεις, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή και internet.

Ειδικότερα για το internet, το ποσοστό των Ελλήνων που το χρησιμοποιούν τακτικά  παρουσιάζει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, καθώς το 81% των χρηστών το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά, κυρίως μέσω υπολογιστή.

Παράλληλα, η έρευνα δείχνει ότι στην Ελλάδα διαρκώς αυξάνεται το ποσοστό των ατόμων που αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες για ιδιωτική χρήση μέσω του διαδικτύου, αφού εκτιμούν ότι σ΄ αυτό βρίσκουν φθηνότερες τιμές.

Επιπλέον, το 90% των πολιτών πιστεύει ότι το internet βοηθά στη βελτίωση των συναλλαγών με το Δημόσιο, και το 88% ότι με αυτό το μέσο αποκτούν μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά.

Πάντως, αυξημένα φαίνεται να είναι τα ζητήματα ασφαλείας στο internet, καθώς το 60% των χρηστών έχει αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.