Ένοχος για το Φαρμακονήσι ένας Σύρος και όχι το Λιμενικό Σώμα


Τελικά, η Δικαιοσύνη δεν …άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου κατηγορούσαν αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία με τους 12 νεκρούς λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι στις 20 Ιανουαρίου 2014, και το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου καταδίκασε τον 19χρονο Σύρο Κ. Η. σε ποινή κάθειρξης 145 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 570.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πλοιάριο με τους 28 λαθρομετανάστες και κυβερνήτη τον Κ.Η. εντοπίστηκε τη νύκτα 19 προς 20 Ιανουαρίου 2014 ακινητοποιημένο και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο, συνεκτιμώντας την κατάσταση και τις κακές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με ρυμούλκησή του πλοιαρίου προς το Φαρμακονήσι.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής, το πλοιάριο βυθίστηκε παρασέρνοντας στο θάνατο 9 παιδιά και 3 γυναίκες. Η βύθιση συνέβη όταν δύο λαθρομετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιπο μετακινήθηκαν στο σκάφος, για να δουν τί συνέβη, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Μάρτυς υπεράσπισης του Κ.Η. κατέθεσε η κ. Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.