Έρχεται το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών


Τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ) ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει σε δύο μήνες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), για να καταγράψει και οργανώσει τους 3.000 εθελοντές αιμοδότες που εντάσσονται σε δεκάδες συλλόγων, ή δρουν μεμονωμένα.

«Η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ) αποτελεί σημαντικό έργο για τη δρομολόγηση του οποίου είμαστε πολύ περήφανοι. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής των συλλόγων στο σύστημα, προκειμένου να ορίσουν έναν διαχειριστή για το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του έργου. Κάθε διαχειριστής θα έχει τη δυνατότητα να τηρεί στο σύστημα επικαιροποιημένες τις πληροφορίες του κάθε συλλόγου και να διαχειρίζεται τα εργαλεία του συστήματος που θα δημιουργηθούν» δήλωσε στο protothema.gr ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ  Λεωνίδας Ανωμερίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η πατρίδα μας χρειάζεται κάθε χρόνο 650.000 φιάλες αίμα, από τις οποίες οι 325.000 προέρχονται από εθελοντές αιμοδότες που δίνουν αίμα σε μόνιμη βάση ή συμμετέχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες, 300.000 προέρχονται από τους συγγενείς των ασθενών (αιμοδότες αναπλήρωσης) και 25.000 μονάδες εισάγονται από την Ελβετία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.