Έσωσε 186 άτομα η «Σαλαμίς»


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, με την υποστήριξη ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία. Η φρεγάτα κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το πρωί.

Η επιχείρηση διάσωσης έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες και αφού πρώτα οι βατραχάνθρωποι της ΔΥΚ ασφάλισαν περιμετρικά μια ζώνη επιβίβασης στο λιμάνι της Τρίπολης, προκειμένου να εγκατασταθεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το πλήρωμα της φρεγάτας, που έμεινε αγκυροβολημένη στα ανοικτά και σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Η μεταφορά των 186 ατόμων έγινε με λιβυκές λέμβους και ρυμουλκά, που συνοδεύονταν από φουσκωτά σκάφη με τους πάνοπλους Έλληνες βατραχανθρώπους,

Τα σχόλια έχουν κλείσει.