Ήττα 3 στα 3 «πέτυχε» ο Τσίπρας


«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμφώνησε να επιταχύνει τα σχέδια οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όμως απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του» αναφέρουν οι «Financial Times».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στην οκταμερή μίνι-σύνοδο στις Βρυξέλλες άδεια για έκδοση εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ. ευρώ αλλά και εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης από την τελευταία δόση του Μνημονίου των 7,2 δισ. ευρώ, που αρνιόταν μέχρι σήμερα ως …άχρηστη, αλλά και τα δύο αιτήματά του απορρίφθηκαν από τον Μάριο Ντράγκι και την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε επίσης να πείσει τους εταίρους να συμφωνήσουν στην πρόωρη εκταμίευση των 1,9 δισ. που κρατά η ΕΚΤ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ως αντάλλαγμα για την εφαρμογή μέρους των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, αλλά και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε.

Μάλιστα, η κ. Μέρκελ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποδεσμευτούν χρήματα αν η Αθήνα δεν υιοθετήσει όλες τις απαιτούμενες αλλαγές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.