Αδιέξοδο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ


Σε αδιέξοοδο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προβληματισμός στην Αγίου Κωνσταντίνου μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, όπου έκανε αναφορά στις συνεργασίες του κόμματος εν όψει εκλογών.

Σ’ αυτή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι συνεργαζόμενοι δεν θα μετέχουν σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εκπλήσσοντας όσους θεωρούσαν ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε εκεί μια θέση.

Χθες ο Χρήστος Μαχαίρας, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε: «Η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματός μας συνεδριάζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσδιορίσουν την εκλογική τακτική της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η όποια τακτική επιλεγεί – είτε δηλαδή κατέλθουμε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενοι με άλλα κόμματα και κινήσεις – οφείλει να υπακούει σε δύο βασικές προϋποθέσεις που έχουμε θέσει: η μία είναι η ύπαρξη προγραμματικών συμφωνιών και η δεύτερη η κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματός μας, δηλαδή η πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται…»

Τα σχόλια έχουν κλείσει.