Αθάνατη Ελληνίδα Μάνα!


Τιμήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο η κ. Ερμιόνη Πρίγκου, η Βορειοηπειρώτισσα «Μάνα των Πεσόντων» από το Σκουτάρι της Χειμάρρας η οποία φροντίζει για 74 ολόκληρα χρόνια τα μνήματα των ενταφιασμένων στην αυλή του σπιτιού της 6 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Έπος του 1940.

Συγκεκριμένα, η κ. Πρίγκου σε παιδική ηλικία μαζί με την οικογένειά της περιέθαλψε Έλληνες στρατιώτες τραυματίες, ενώ 6 από αυτούς, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, τούς κήδεψε μυστικά στην αυλή της και φρόντιζε τα μνήματά τους εν αγνοία του ανθελληνικού αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα και των διαδόχων του.

Στην τελετή συμμετείχαν, εκτός του κ. Αβραμόπουλου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας (που έχει πρωτοστατήσει στον εντοπισμό των τάφων των Ελλήνων νεκρών στρατιωτών του αλβανικού μετώπου) και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.