Αθήνα και Λευκωσία μαζί κατά της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ


Απάντηση στην πρόκληση της Τουρκίας, που εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους (NAVTEX) με την οποία δεσμεύει περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων από το ψευδοκράτος, έστειλαν Αθήνα και Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχαν σήμερα στενή επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τον περαιτέρω συντονισμό των κινήσεων Αθήνας και Λευκωσίας, μετά και τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο θα κρίνει την ευρωπαϊκή της πορεία όσο και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Από την πλευρά του, το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εάν οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ συνεχιστούν και υπάρξει παρενόχληση των εταιρειών που εργάζονται σε αυτήν, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Η παρενόχληση, με οιονδήποτε τρόπο, της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την ομαλή διεξαγωγή των συνομιλιών» τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.