Ακάλυπτες το 27% των επιταγών
λόγω των κλειστών τραπεζών


Το 27% των επιταγών που κατατέθηκαν στις τράπεζες μετά την τραπεζική αργία ήταν ακάλυπτες, έναντι του μέσου όρου του πρώτου εξαμήνου που ήταν σχεδόν 3%, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή».

Το γεγονός αυτό, τραγικό για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αποδίδεται κυρίως στις μαζικές αναλήψεις μετρητών από τους εκδότες των επιταγών, επειδή φοβήθηκαν «κούρεμα» των καταθέσεών τους εξαιτίας των παράλογων διαπραγματεύσεων Τσίπρα και Βαρουφάκη με τους δανειστές. Είναι γνωστό ότι η ΕΚΤ εκτιμά ότι «πέταξαν» από τις ελληνικές τράπεζες μόνο μέσα στον Ιούνιο πάνω από 8 δισ. ευρώ, ενώ στους καταστροφικούς πρώτους έξι μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ οι αναλήψεις ξεπέρασαν τα 45 δισ. ευρώ!

Παράλληλα, το «τσουνάμι» των ακάλυπτων επιταγών οφείλεται και στην αδυναμία εισπράξεων των εκδοτών τους, εξαιτίας της στάσης πληρωμών σε όλη την αοικονομία.

Επισημαίνεται ότι το οκταήμερο για την σφράγιση των ακάλυπτων επιταγών αρχίζει να ολοκληρώνεται από την ερχομένη Δευτέρα και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να δώσει λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα της αγοράς, πριν οδηγηθούν κατά χιλιάδες οι εκδότες επιταγών στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία και στα δικαστήρια.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.