«Αλέξη, γίναμε ροζ» λέει ο Νταβανέλος


Το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα «Ροζ» με τα κόκκινα ρούχα που ξεθωριάζουν, φαίνεται να θυμήθηκε ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος  και επικεφαλής της συνιστώσας «Διεθνιστική Εργατική Αριστερά», σε άρθρο του στο rproject.gr, με το οποίο επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα και ζητά νέες εκλογές.

«Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κόκκινες γραμμές ήταν κατώτερες των δεσμεύσεών μας στη ΔΕΘ, που ήταν κατώτερες του συνεδριακού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν» λέει ο Νταβανέλος.

«Είναι φανερό, για όποιον εξακολουθεί να θέλει να βλέπει, ότι έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα καθοδικό σπιράλ: σε μια διαπραγμάτευση όπου σε κάθε φάση της υποχρεωνόμαστε να υπερασπίζουμε τον κόσμο μας, σε όλο και κατώτερο επίπεδο. Οι κρίσιμες αποφάσεις που έρχονται δεν είναι δυνατόν να ληφθούν από ένα κλειστό επιτελείο ανθρώπων. Η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ήταν ένα σημαντικό λάθος, που προέκυψε από τον εγκλωβισμό στην προεκλογική αφήγηση» καταλήγει ο Νταβανέλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.