Αμπντάλα: Ηγέτης-πηγή έμπνευσης για το λαό του


Την πρώτη επιδρομή κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετά την αποτρόπαια εκτέλεση στην πυρά του 26χρονου Ιορδανού πιλότου Μαάζ αλ-Κασάεσμπεχ, πραγματοποίησε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 55 νεκρούς ισλαμιστές, ανάμεσά τους και τον οπλαρχηγό με το παρατσούκλι «Πρίγκιπας της Νινευή».

Ήταν η πρώτη επίθεση της Ιορδανίας, στο πλαίσιο του «ανελέητου πολέμου», που κήρυξε ο Βασιλιάς Αμπντάλα κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Θα υπάρξει τέτοια τιμωρία όση δε φαντάζονται οι τζιχαντιστές. Θα ξεκινήσουν οι επιδρομές. Το μόνο πρόβλημα που θα έχουμε είναι ότι θα ξεμείνουμε από καύσιμα και σφαίρες» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος βρισκόταν εκεί για επίσημη επίσκεψη, όταν ο 26χρονος Μαάζ αλ-Κασάεσμπεχ κάηκε ζωντανός από τους δολοφόνους του.

Σήμερα κυκλοφόρησαν στην Ιορδανία φωτογραφίες του Αμπντάλα με στολή πιλότου και ταυτόχρονα η φήμη, που δεν επιβεβαιώθηκε, ότι ηγήθηκε του σημερινού πρώτου μεγάλου βομβαρδισμού. «Αυτός είναι πραγματικός βασιλιάς», «Μπράβο στον Αμπντάλα για το θάρρος του», «Υπερήφανη για τον βασιλιά μας», «Υποστηρίζω πλήρως τις ενέργειες του βασιλιά. Εύχομαι να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος», «Ο βασιλιάς των βασιλιάδων» είναι κάποια από τα ενθουσιώδη μηνύματα των χρηστών του Twitter.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.