Αναβρασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ


Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας από το εσωτερικό του κόμματός του που διαφωνεί στη συμφωνία για νέο Μνημόνιο με τους δανειστές, ιδίως μετά τη σκληρή επίθεσή του σε Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην ιστοσελίδα Iskra.gr, που εκφράζει την Αριστερή Πλατφόρμα, κείμενο που υπογράφει ο στενός συνεργάτης του κ. Λαφαζάνη Νίκος Πέρπερας επιτίθεται σκληρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν είχε εναλλαντικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών και ότι «δεν προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε εθνικοποίηση των τραπεζών, αναστολή πληρωμών ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά επέμενε να πληρώνει κανονικά τους δανειστές, αφαιμάζοντας τα δημόσια ταμεία»

Σε «εμπόλεμο κλίμα» και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου  2015, να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της συνόδου ηγετών της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης».

Τέλος, κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Μνημονίου του τάχθηκε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδεικτική είναι και η παραίτηση από την Πολιτική Γραμματεία του  Ρούντι Ρινάλντι, επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), συνιστώσας του ΣΤΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.