Ανοίγουν οι τράπεζες!


Έγκυρες τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι την ερχομένη Δευτέρα θα ανοίξουν μετά από 3 εβδομάδες (!) όλα τα καταστήματα των τραπεζών, καθώς σήμερα αυξήθηκε κατά 900 εκατ. ευρώ η ρευστότητα μέσω του μηχανισμού ELA από τον Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (φωτογραφία).

Ο «σούπερ Μάριο» αποκάλυψε ότι μέσα στον Ιούνιο «πέταξαν» από τις ελληνικές τράπεζες 8,1 δισ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει το ελληνικό παράλογο: ότι πολλοί Έλληνες προτιμούν με το θυμικό τον «τσαμπουκά» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν τον εμπιστεύονται διόλου, αποσύροντας το τελευταίο εξάμηνο τις καταθέσεις τους πολυβοληδόν…

Ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι αυτή η αύξηση της ρευστότητας (η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ζητήσει 1,5 δισ. ευρώ) είναι πρόσκαιρη και για μια εβδομάδα, αναμένοντας την ψήφιση και του επόμενου επώδυνου νομοσχεδίου του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου την επομένη Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Το άνοιγμα των τραπεζών θα συνοδευτεί κατά πάσα πιθανότητα με τη δυνατότητα ανάληψης του περίφημου 60ευρου σωρευτικά για όσες μέρες επιθυμεί κάθε καταθέτης, με ανώτατο μηνιαίο ποσό 1.800 ευρώ (60 ευρώ Χ 30 ημέρες).

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες τραπεζικών θυρίδων θα έχουν, επιτέλους, πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.