Σάλο προκαλεί η μονοκρατορία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες


Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, έχει κάνει άνω κάτω το Κοινοβούλιο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς του κλάδου να αντιδρούν δυναμικά στη συζήτηση που εξελίσσεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, στις 25 Σεπτεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες επιστολή, με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα διευκρινίσεις για καταγγελία ιδιώτη προς την Επιτροπή, η οποία αναφέρει ότι το Ελληνικό Κράτος παρέχει παράνομη κρατική ενίσχυση στον τομέα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DTT).

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, από την πλευρά του, εξέφρασε χθες την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν το κάλεσε να γνωμοδοτήσει για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.

Τα σημεία τριβής στην κοινοβουλευτική συζήτηση είναι οι υπερεξουσίες του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που αποφασίζει μόνος πόσες τηλεοπτικές άδειες θα διθούν, αλλά και τα περίεργα «πλαφόν» προσωπικού, που υποχρεούνται να έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, σαν να μοιάζουν με την ΕΡΤ…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.